ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΗΡΗΓΟΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΤΕΝΙΣΜΑ – ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ.

Κοτσίδα ψαροκόκαλο – εναλλακτική έκδοση.

Η πλεξούδα ψαροκόκαλο θεωρείται δύσκολο χτένισμα που πρέπει να γίνει αποτελεσματικά. Σε γενικές γραμμές, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε τις τούφες και να τις πλέξουμε σωστά. Ευτυχώς, υπάρχει μια εναλλακτική τεχνική για να δημιουργήσουμε την πλεξούδα που δεν είναι τόσο περίπλοκη.

Διαλέξτε μία τούφα από τα μαλλιά πάνω από τα αυτιά σας και περιστρέψτε την προς τα μέσα.

Πάρτε ένα μικρό και διαφανές κοκαλάκι και δέστε την πίσω. Τώρα, θα πρέπει να δείτε ένα κενό διάστημα μεταξύ των δεμένων μαλλιών και του κεφαλιού. Βάλτε τα δεμένα μαλλιά εκεί μέσα από πάνω προς τα κάτω. Τώρα, πάρτε μία μεγάλη τούφα, περιστρέψτε την και δέστε την κάτω από τα μαλλιά που δέσατε προηγουμένως. Τοποθετήστε τα δεμένα μαλλιά μέσα από τον χώρο που δημιουργείται μεταξύ των δύο δεμένων τουφών. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να δέσετε όλα τα μαλλιά. Στο τέλος, μπορείτε απαλά να βγάλετε κάποιες μικρές τούφες, προκειμένου να κάνει την ουρά ψαριού να φαίνεται μεγαλύτερη και πιο γεμάτη.

Αλογοουρά.

Χτενίστε τα μαλλιά σας καλά και δέστε την άκρη των μαλλιών σας, σαν να επρόκειτο να κάνετε αλογοουρά. Ωστόσο, όταν είστε έτοιμες να τραβήξετε το λάστιχο για τελευταία φορά, σταματήστε κάπου στη μέση. Με άλλα λόγια, δημιουργήστε ένα κουλούρι. Τώρα, πάρτε το μέρος των μαλλιών, που κρέμεται έξω από το λάστιχο, και τυλίξτε το γύρω, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύψετε το κοκαλάκι. Υποστηρίξτε το χτένισμα με φουρκέτες. Τέλος βάλτε λίγη λακ.

Από τη μέση.

Κοριτσίστικο και ταυτόχρονα κομψό χτένισμα. Κάνει όμορφο το πρόσωπό σας και καλύπτει τους ώμους. Κατά συνέπεια, αυτό το χτένισμα είναι κατάλληλο για την δουλειά και το σχολείο. Πως να το κάνετε; Πάρτε δύο λωρίδες τρίχας (πάνω από το αυτί σας) και στρίψτε τις μαζί. Επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη πλευρά του κεφαλιού σας. Δέστε τις τούφες σε ένα είδος κόμπου και στηρίξτε τις με φουρκέτες. Φροντίστε τα μαλλιά που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Κάθε χωρίστρα μπορεί να μείνει ορατή, ως εκ τούτου, χτενίστε αυτό το μέρος προσεκτικά. Αν έχετε φράντζα, αφήστε την χαλαρή.

Πλεξούδα στο πλάι του κεφαλιού.

Χτενίστε τα μαλλιά σας καλά και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια πλευρά του κεφαλιού ανάλογα με την κατεύθυνση της φράτζας σας. Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τρία ίσα μέρη και κάντε κοτσίδα. Πάρτε την εξωτερική τούφα μαλλιών και τοποθετήστε την μεταξύ της εσωτερικής και της δεύτερης εξωτερικής τούφας. Επαναλάβετε την διαδικασία με την δεύτερη εξωτερική τούφα. Δέστε την πλεξούδα με ένα πολύχρωμο λαστιχάκι από καουτσούκ ή μια κορδέλα.

Χτένισμα με στέκα.

Βάλτε στο κεφάλι σας μία στέκα από καουτσούκ. Τραβήξτε τα μαλλιά απαλά προς τα πάνω. Στη συνέχεια, ρίξτε μια τούφα πάνω από το αυτί σας και καλύψτε ένα μέρος της στέκας τυλίγοντας την τούφα γύρω του. Στη συνέχεια, πάρτε μία άλλη τούφα και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να κρυφτεί εντελώς η στέκα από τα μαλλιά. Μπορείτε να υποστηρίξετε το χτένισμα με φουρκέτες. Καλό θα είναι να προσθέσετε μια πολύχρωμη διακόσμηση στα μαλλιά.